Voeding en Kanker info - wijn alcoholOm kanker te voorkomen, kunt u het beste geen alcohol drinken. Alcohol verhoogt de kans op verschillende soorten kanker, waaronder mondkanker en borstkanker.

Als u toch alcohol wilt gebruiken, beperk dan het gebruik: niet dagelijks en in elk geval niet meer dan 1 glas per dag voor vrouwen en 2 glazen voor mannen. Er is geen verschil in het soort drankje wat u drinkt. Het schadelijke bestanddeel van het drankje is de alcohol zelf, niet of het wijn of bier is. Bovendien zit er in elk drankje evenveel alcohol, als u het glas gebruikt dat bij het drankje hoort. Dus wijn in een wijnglas, bier in een bierglas en likeur in een borrelglaasje.

Wanneer u wordt behandeld of bepaalde medicijnen gebruikt, vraag dan altijd uw arts of u alcohol mag gebruiken. Bij een gevoelige of pijnlijke mond, door de behandelingen of bij een tumor in de mond, keel of slokdarm wordt alcohol afgeraden.

Rode of witte wijn?

We horen vaak dat rode wijn beter voor u is dan witte wijn, door het stofje resveratrol. Verschillende onderzoeken bij mensen hebben aangetoond dat dit een fabel is. Het stofje resveratrol heeft geen effect bij mensen. Het maakt dus niet uit welk soort wijn u drinkt.