Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 450 gram flespompoen, geschild en in plakjes gesneden
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 300 ml bouillon, gemaakt van 1/2 bouillonblokje
  • 50 ml zure room
  • 50 ml (magere) yoghurt, naturel
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel dille, gesneden
  • vers gesneden bieslook (naar smaak)

Voedingswaarde per persoon

Energie 136 kcal
Eiwitten 4 g

Bereidingswijze

 

 

 

 

 

 

  1. Laat de pompoen en bosuitjes zachtjes koken in de bouillon tot ze zacht zijn. Pureer de soep dan met een staafmixer tot een glad mengsel.
  2. Laat de soep afkoelen. Klop er daarna de zure room, yoghurt, citroensap en dille door.
  3. Laat de soep afkoelen in de koelkast.
  4. Serveer de soep. Strooi bij het serveren eventueel wat bieslook over de soep.

Tip: lekker met brood.

Bereidingstijd: 45 minuten (en 2 uur om af te koelen)