Voeding en Kanker info - tarwegrasNee, er is geen wetenschappelijk bewijs dat tarwegras helpt om het risico op het krijgen van kanker te verlagen. Ook is er geen wetenschappelijk bewijs dat tarwegras een genezende werking heeft op kanker.

Tarwegras een ‘superfood’?

Er was veel te doen over zogenaamde ‘superfoods’; het is een echte hype geweest. Tarwegras wordt onder deze zogenaamde ‘superfoods’ geschaard. Het is onder andere in natuurwinkels verkrijgbaar met deze titel en meerdere claims voor gezondheidseffecten.

Tarwegras is een mineraalrijke variant binnen de grassenfamilie. Het wordt verkocht in de vorm van een voedingssupplement (tablet of capsule) of in cupjes als sap. Volgens de fabrikant zou tarwegras onder andere hoge hoeveelheden ijzer, zink, calcium, magnesium, chlorofyl, vitamine A, C en E bevatten. De Consumentenbond vond bij analyse van tarwegras echter alleen veel ijzer. Voorstanders van dit middel promoten dat deze combinatie van voedingsstoffen verschillende voordelen voor de gezondheid heeft. Zo zou het een boost geven aan het immuunsysteem en zelfs een preventieve of helende werking hebben op kanker, diabetes, reuma, infecties en huidaandoeningen.Er is echter geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van tarwegras bij het voorkomen of genezen van kanker. Het is nooit onderzocht of tarwegras een bijdrage levert aan het immuunsysteem.