- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Moet ik na mijn behandeling antioxidanten gebruiken?

Voeding en Kanker info - pillen

Voeding en Kanker info - pillenNee. Er is geen bewijs dat het slikken van antioxidanten helpt in het voorkomen dat u nogmaals kanker krijgt. Verder geldt hetzelfde advies als u in het stuk Helpt het slikken van antioxidanten kanker te voorkomen? kunt lezen:

Antioxidanten alleen nodig bij een tekort

Wanneer u voldoende en gevarieerd kunt eten is het absoluut niet nodig extra antioxidanten te slikken. De enige reden om extra vitamines en mineralen (en hiermee dus antioxidanten) te gebruiken is wanneer u een tekort heeft aan bepaalde vitamines en mineralen. In dat geval kunt u een supplement slikken met maximaal 100% van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) vitaminen en/of mineralen. Op het etiket kunt u lezen hoeveel een capsule of tablet van een bepaalde vitamine bevat en wat een veilige dosis is.

Naar het Voedingscentrum

Supplementen

Het Voedingscentrum heeft een toelichting over het lezen van etiketten. Dit is een goede bron van informatie over het slikken van supplementen.
Naar het Voedingscentrum

Als u bang bent dat u een tekort heeft, is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts. Ook kunt u voor advies op maat naar een diëtist.