Ingrediënten

Hangop

  • 1 liter volle yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker

Aardbeiensoep

  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram honing
  • 1/2 citroen

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 250 gram
Energie 114 kcal / 477 kJ
Eiwitten 5,0 g

Bereidingswijze

  1. Pak een schone handdoek en spoel deze nat onder de koude kraan en wring de zeepresten van de wasmachine eruit. Giet de yoghurt op de handdoek en laat de yoghurt een nacht uithangen op een zeef.
  2. Breng de hangop vervolgens op smaak met 1 zakje vanillesuiker.
  3. Maak de aardbeien schoon en draai ze fijn in de blender met het citroensap en de suiker.
  4. Serveer eventueel met rode bessen en verse munt blaadjes.

Tipna bereiding kunt u dit bewaren in de koelkast.