Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 6 eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • een flinke eetlepel fijngesneden peterselie
  • een flinke eetlepel fijngesneden bieslook
  • chili-vlokken (naar smaak)
  • olie
  • zout en zwarte peper

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 200 g
Energie
172 kcal / 722 kJ

Bereidingswijze

fritattaDit kleine taartje is een ideaal tussendoortje. Doordat het prima van tevoren te maken is, is het een goed tussendoortje voor als u ineens trek krijgt.

  1. Zet een pan met een laagje water op. Stoom hierin de bloemkoolroosjes circa 8 minuten.
  2. Kluts eieren, zout, zwarte peper en chilivlokken, peterselie en bieslook. Roer als laatste de Parmezaanse kaas toe.
  3. Verhit in een koekenpan wat olie en giet voorzichtig een dun laagje van het eimengsel in de pan, laat even stollen en drapeer de gestoomde bloemkoolroosjes op het eimengsel en giet vervolgens het restant van het eimengsel er overheen.
  4. Laat rustig stollen, dit duur circa 10 minuten en dek eventueel de bovenkant af met aluminiumfolie om de warmte vast te houden.
  5. Een andere mogelijkheid is om de bovenkant van de bloemkool frittata te laten stollen in de oven (als de koekenpan in de oven kan!) met nog wat extra geraspte Parmezaan erop.