Ingrediënten

  • 1 snufje Raz el Hanout
  • 100 gram bloemkool
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 2 – 3 dadels
  • 20 gram pepita
  • 1 theelepel gesneden koriander
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 35 gram kikkererwten
  • 50 gram wortel

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 250 g
Energie 147 kcal / 617 kJ
Eiwitten 3,8 g

 

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten en de hazelnoten in een droge pan.
  2. rasp de bloemkool tot een fijne couscous in een keukenmachine. Doe dit niet te lang, dan wordt het puree.
  3. Rasp de wortel op een middel fijne kaasrasp.
  4. Verhit de olie in een pan en rooster de cousous.
  5. Laat de kikkererwten indien nodig uitlekken.
  6. Voeg de pepita’s, kikkererwten, dadels en het raz el hanout toe en bak dit kort mee.
  7. Bestrooi de couscous met de koriander.