Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 granny smith appels
  • 4 augurken
  • 4 plakjes achterham
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel room
  • 250 gram kikkererwtsen (uit blik of pot)

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 400 gram
Energie 314 kcal / 1315 kJ
Eiwitten 13,1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes, Zet een pan met water op en voeg hier de kurkuma aan toe.
  2. Blancheer de bloemkool roosjes 5 minuten beetgaar in het water, deze kleuren geel.
  3. Laat de geblancheerde bloemkoolroosjes afkoelen in koud water.
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis, en snij deze in blokjes.
  5. Snij de augurk en de appel in blokjes en meng deze door elkaar. Het zuur van de augurk stopt de verkleuring van de appel.
  6. Snij de ham en tomaten in blokjes.
  7. Hak de ui in zeer fijne stukjes.
  8. Maak een dressing van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel room.
  9. Doe hierdoor het fijngehakte ui, zout.
  10. Haal de bloemkool roosjes uit het water en laat goed uitlekken.
  11. Vermeng de dressing met de appel,augurk, kikkererwten en ham door de bloemkoolroosjes.
  12. En versier het geheel met de tomaten.

Tip: Lekker met wat vers gehakte tuinkruiden.