- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Bread-and-butterpudding met amandelen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes rozijnenbrood
  • 1 zure appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 100 ml (slag)room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel amandelschaafsel
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 2 el boter

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 125 g
Energie 301 kcal / 1264 kJ
Eiwitten 4,4 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de sneetjes rozijnenbrood in vierkantjes. Schil de appel, snijd deze plakjes en besprenkel met citroensap.
  3. Leg in een ovenschaaltje afwisselend laagjes rozijnenbrood en appel.
  4. Klop in een mengkom het ei, de (slag)room en de vanillesuiker los en schenk het ei/roommengsel over het brood en de appel. Strooi hierover de amandelen en de basterdsuiker en verdeel hierover de boter.
  5. Zet het ovenschaaltje in een braadslede en schenk hier voorzichtig net zoveel kokend water in totdat deze voor ¾ deel onder water staat.
  6. Bak de bread-and-butterpudding in ongeveer 20-25 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm.