Ingrediënten

    Voor de broccoli pizzabodem

  • 1 stronk broccoli
  • 2 eieren
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram Mozzarella
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en peper

     

    Toppings

  • 50 gram tomatensaus of passata (blik)
  • 50 gram mozzarella
  • 2 takjes verse basilicum

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 175 g
Energie 91 kcal / 382 kJ
Eiwitten 7,8 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Bekleed een bakplaat met pakpapier
  3. Maal de broccoli fijn in een keukenmachine tot het dezelfde grofheid heeft als rijst.
  4. Doe de broccoli in een kom, dek af met plastic folie en verwarm hem ongeveer 2 minuten in een magnetron.
  5. Laat de broccoli afkoelen en druk zoveel mogelijk vocht uit de gegaarde broccoli.
  6. Meng in een grote kom de broccoli, het ei, de Parmezaan, de mozzarella tot een egaal mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet het mengsel op het bakpapier en vorm het in het in de vorm van een pizzabodem.
  8. Bak de bodem in een voorverwarmde oven in 10 tot 12 minuten lichtbruin.
  9. Haal de pizzabodem uit de oven en bedek hem met pizzasaus en mozzarella.
  10. Bak de belegde pizza zo’n 12 minuten tot de kaas volledig gesmolten is.
  11. Haal de pizza uit de oven en laat hem tenminste 5 minuten afkoelen voor hem aan te snijden. Garneer met blaadjes verse basilicum.