- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Broccolisoep

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 broccoli
  • 1 liter groentebouillon (vers getrokken of uit pot, of van bouillonblokjes of poeder)
  • 2 blaadjes gehakte salie
  • 2 eetlepels kookroom
  • peper en zout

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 400 gram
Energie 75 kcal / 314 kJ
Eiwitten 2,8 g

Bereidingswijze

  1. Maak het teentje knoflook schoon en pers deze uit met een knoflookpers.
  2. Schil de bleekselderij en snij in kleine stukjes.
  3. Zet een pan op met de olie en fruit hierin kort de knoflook en bleekselderij aan. Zorg dat de olie niet te heet wordt anders verbrandt de knoflook.
  4. Giet hier de groentenbouillon op. Snij de broccoli in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon.
  5. Laat ongeveer vijf minuten koken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip: Lekker met een scheut room en fijngehakte salie.