Ingrediënten

    Voor de tonijnsalade:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook, fijngesneden
  • 30 gram zoete chilisaus
  • 1 theelepel citroensap
  • 200 gram tonijn uit blik
  • 1 eetlepel koriander, fijngesneden
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 theelepel tabasco
  • Overige ingrediënten:

  • 4 zachte volkorenbroodjes
  • 50 gram rucola
  • peper en zout naar smaak

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 150 g
Energie 193 kcal / 810 kJ
Eiwitten 13 g

 

Bereidingswijze

  1. Alle ingrediënten voor de tonijnsalade behalve de tonijn goed mengen.
  2. Laat de tonijn goed uitlekken en meng deze met het mayonaise/chilisausmengsel.
  3. Breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de tonijnsalade over 4 volkorenbroodjes.
  5. Garneer de broodjes tonijn met rucola