Ingrediënten

  • 375 gram kikkererwten uit blik
  • 1 eigeel
  • 80 gram feta
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • paar takjes koriander
  • 1 eiwit
  • broodjes en garnituur

  • 4 broodjes, volkoren
  • 1 tomaat in plakjes
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraiche

 

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 270 g
Energie 163 kcal / 685 kJ
Eiwitten 7,2 g

 

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken en maal deze fijn met de ui en eigeel.
  2. Snijd de feta in kleine blokjes roer deze met de hand door de fijn gemalen kikkererwten.
  3. Hak de koriander fijn en roer deze door de fijne kikkererwten.
  4. Verdeel de massa in 4 delen en vorm deze tot een rond burgertje.
  5. Haal de burgertjes door het paneermeel en laat ze 10 minuten indrogen op de werkbank.
  6. Haal de burgertjes vervolgens dor het eiwit en voor de tweede keer door het paneermeel.
  7. Bak goudbruin om en om in zonnebloemolie.
  8. Snijd het broodje open en beleg met een plak tomaat. Maak de avocado schoon en snijd in plakken en leg ¼ op het broodje.
  9. Leg de gebakken kikkererwten-fetaburger op het broodje en maak af met een lepel crème fraiche.