Ingrediënten

  • 400 gram bruine bonen uit blik
  • 300 gram rundergehakt
  • 60 gram maïskorrels uit blik
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 100 ml water
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels passata
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sambal
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 375 g
Energie 136 kcal /571 kJ
Eiwitten 7 g

 

Bereidingswijze

  1. Bak het gehakt rul
  2. Snipper de uit en snijd de groene paprika in blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie, fruit de uien en paprika aan en voeg daarna de komijnzaad toe en verhit deze kort mee. Let op dat deze niet aanbrand.
  4. Voeg de sambal, passata, maïskorrels, ketchup, chilisaus en bruine bonen samen met het water toe.
  5. Gaar de chili con carne op laag vuur tot deze gaar is.
  6. Kook de rijst af zoals op de verpakking staat. Hak de peterselie en voeg deze toe aan de rijst.

Serveer de rijst samen met de chili con carne. Voor extra pittigheid voeg naar smaak sambal toe.