Ingrediënten

Voor 15 balletjes van 30 gram

  • 200 gram kokos snippers;
  • 110 ml gecondenseerde melk;
  • 150 gram pure chocolade (minstens 76% cacao);
  • 3 satéprikkers;
  • ½ vanillestokje.

 

Voedingswaarde per 100 gram
Gewicht per balletje 30g
Energie 533 kcal / 2205 kJ
Eiwitten 6,7 g

Chocolade balletjes gevuld met kokos

Soms is zoet prettig bij smaakverandering. Daarom dit kleine hapje dat perfect geserveerd kan worden bij de koffie.

Chocolade-balletjes-kokos_Voeding-en-kanker-info_Recepten

Bereidingswijze

  1. Zet een steelpannetje met water op;
  2. Snijd het vanille stokje in de lengte doormidden en schraap het merg uit het stokje;
  3. Meng de kokos met de gecondenseerde melk en de geschraapte vanille;
  4. Vul kleine vormpjes (ijsblokjesvorm) tot aan de rand met het kokosmengsel. Druk dit goed aan en schraap met een mesje de bovenkant zo glad mogelijk;
  5. Zet het geheel een nachtje in de koelkast of een paar uur in de vriezer;
  6. Zet een ander pannetje op de pan kokend water;
  7. Smelt de chocolade al roerend au bain marie;
  8. Doop de kokosballetjes met behulp van de satéprikkers in de gesmolten chocolade en leg op een vetvrij papiertje;
  9. Zet de chocoladeballetjes in de koelkast totdat ze hard zijn (ca. 30 minuten).

Tip: gebruik als vormpjes een bonbonvorm of een ijsblokjesvorm.