Ingrediënten

  • 300 ml kokosmelk
  • 1 tl kardemompoeder
  • 250 gram pure chocolade
  • 25 gram cacaopoeder
  • 75 gram pistachenoten (gehakt)
  • 2 tl sinaasappelrasp

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 100 g
Energie 368 kcal / 1545 kJ
Eiwitten 6 g

 

Bereidingswijze

  1. Breng in een kleine sauspan de kokosmelk, kardemom en de sinaasappelschil aan de kook. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat 15 minuten trekken.
  2. Doe de chocolade in een kom, breng de kokosmelk opnieuw aan de kook, voeg deze toe aan de chocolade en roer net zolang tot te chocolade is opgelost. Zet opzij en laat afkoelen.
  3. Bekleed ondertussen een ovenschaal met bakpapier.
  4. Schraap met een eetlepel het chocolademengsel uit de pan, vorm hiervan een bal van ca. 1,5 cm doorsnede en doe deze in de met pakpapier beklede ovenschaal. Herhaal dit tot het chocolade-kokosmengsel op is. Koel de truffel zo’n 10 minuten in de koelkast.
  5. Haal vervolgens de truffels door het cacaopoeder of de gehakte pistachenoten en bewaar ze in de koelkast