Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 300 ml tomatensaus (gezeefde tomaat)
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 ml olijfolie
  • 75 gram mozzarella, geraspt
  • 50 gram parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 teen knoflook
  • bascilicum
  • oregano
  • peper en zout

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 250 g
Energie 131 kcal / 550 kJ
Eiwitten 3,9 g

 

Bereidingswijze

  1. Was de courgette en snijd de kop en kont er af. Halveer de courgette over de lengte. Verwijder de zaadlijst van de courgette met een lepel en besprenkel met de olijfolie.
  2. Hak de oregano en knoflook fijn en meng met de tomatensaus. Breng vervolgens op smaak met de peper en zout.
  3. Vul de courgettes met de tomatensaus en beleg met de cherrytomaatjes.
  4. Strooi vervolgens de geschaafde Parmezaanse kaas en mozzarella over de courgettes.
  5. Maak de courgette-pizza af met grof geplukte basilicum.
  6. Bak de Courgette-pizza’s af in de hete lucht oven, 15 minuten, 175 graden.

maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast