Ingrediënten

    Voor de hummus

  • 250 gr kikkererwten (blik)
  • 30 gram sesampasta (tahin)
  • 1 el citroensap
  • 1 el basilicum
  • 2 el olijfolie
  • Overige ingrediënten

  • 4 plakken courgette
  • 8 crackers

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 140 g
Energie 204 kcal / 856 kJ
Eiwitten 7 g

 

Bereidingswijze

  1. Giet de kikkererwten goed af en bewaar 2 el van het lekvocht.
  2. Draai de kikkererwten samen met het bewaarde lekvocht, de sesampasta, een eetlepel olijfolie en het citroensap fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Snijdt de basilicum fijn en meng deze door de hummus.
  4. Was de courgette goed en schaaf in de lengte 4 plakken van de courgette af.
  5. Besprenkel de plakjes met een eetlepel olijfolie en grill deze in een grillpan of oven.
  6. Verdeel de hummus over de crackers en leg hier de gegrilde courgette op.

Hummus ook heerlijk op brood. De hummus is maximaal 3 dagen houdbaar in de koeling.