Ingrediënten

  • 400 gram doperwten (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • ½ theelepel tijm
  • 5 blaadjes basilicum
  • 100 gram geschoonde Edamame (sojaboontjes)
  • 400 gram water
  • Peper/zout

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 200 g
Energie 49 kcal / 206 966 kJ
Eiwitten 3,7 g

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in gelijkmatige stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Hak de knoflook fijn. Doe het water in een kookpan en voeg de courgetteblokjes, erwten, groentebouillonblokje en de fijn gehakte knoflook toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

  2. Na het koken alles in de blender doen en fijn draaien tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Doe de soep terug in de pan samen met de sojabootjes en verhit tot de kook. Serveer de soep in een diep bord of kom en maak af met een blaadje basilicum.