Ingrediënten

    Voor de falafel:

  • 600 gram zoete aardappel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 gemalen komijn
  • handvol peterselie, gesneden
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel sesamzaad
  • snufje zout
  • 60 gram kikkererwtenbloem
  • Voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 150 gram radijs
  • 150 gram rettich
  • 150 gram winterpeen
  • paar takjes koriander

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 230 g
Energie 140 kcal / 588kJ
Eiwitten 4,3 g

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Meng de aardappel met de olie en het zout. Bak de aardappels op bakpapier in de hete lucht oven op 200 graden, 30 minuten totdat ze mooi gekleurd zijn.
  2. Als de aardappels zacht zijn, zijn ze gaar. Roer de aardappels kapot met een garde of pollepel. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de aardappel. Maak van de massa balletjes ter grote van een golfbal, druk ze vervolgens een beetje plat en laat afkoelen.
  3. Bak de falafels aan beide zijdes krokant en serveer met de geraspte groentesalade.
  4. Meng alle geraspte groentes en serveer met de falafel.