Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram broccoli
  • 400 gram kipfilet
  • 50 gram roomboter
  • 200 milliliter melk
  • 80 gram groene pesto

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 410 gram
Energie 209 kcal / 878 kJ
Eiwitten 11 g

Bereidingswijze

  1. Breng een pan aan de kook en voeg een beetje zout toe. Kook de pasta hier ongeveer 8 minuten in el dente.
  2. Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet hierin gaar.
  4. Als de pasta gaar is haal uit de pan en besprenkel met een beetje olijfolie om het plakken tegen te gaan.
  5. Snij vervolgens de broccoli in kleine roosjes.
  6. Kook in hetzelfde water de broccoli roosjes naar voorkeur beetgaar/gaar.
  7. Smelt in een klein pannetje een klein beetje roomboter en voeg hieraan de melk en pesto toe.
  8. Roer goed door met een garde totdat het sausje kookt.
  9. Doe de kipfilet, broccoli, farfalle en het sausje bij elkaar.
  10. Verwarm en mix de ingrediënten nog even 3 a 4 minuten goed door elkaar.
  11. Breng naar wens op smaak met peper en zout.