Ingrediënten

  • 500 gram farfalle pasta
  • 0,2 liter melk
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 185 gram tonijn vers, ingevroren of uit blik
  • ½ broccoli
  • 3 stuks tomaten (gehakt).
Voedingswaarde per 100 gram
Een portie is ongeveer 400 gram
Energie 98 kcal / 410 kJ
Eiwitten 6,2 g

Bereidingswijze

  1. Breng een pan aan de kook en voeg een beetje zout toe. Kook de pasta hier in tot het beetgaar is, zie de verpakking voor een indicatie van de kooktijd.
  2. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes.
  3. Haal de pasta uit de pan als deze gaar is, besprenkel met een beetje olijfolie om het plakken tegen te gaan.
  4. Kook in hetzelfde water de broccoli roosjes beetgaar.
  5. Spoel de broccoli roosjes onder koud water, laat ze goed uitlekken.
  6. Smelt in een grote pan een klein beetje roomboter en voeg hieraan de melk en pesto toe.
  7. Roer goed door met een garde.
  8. Als het sausje kookt voeg de pasta, tonijn, tomaten en broccoli toe.
  9. Laat dit nog even 3 a 4 minuten sudderen en mix de ingrediënten ondertussen goed door elkaar.
  10. Breng naar wens op smaak met peper en zout.