- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Frisse groentesalade met avocadodressing

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 350 gram groene asperges
  • 250 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 avocado
  • ½ limoen
  • 1 tl tabasco
  • 50 ml volle yoghurt
  • 20 gram peterselie (gehakt)
  • 50 ml water
  • 125 gram mozzarella
  • 2 el olijfolie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 350 g
Energie 96 kcal / 403 kJ
Eiwitten 4,4 g

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in plakken van ongeveer één cm dik.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan of wok en bak de courgette in ca 2 minuten goudbruin. Voeg op het einde de geperste knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng in een pan ruim water aan de kook.
  4. Verwijder het houtachtige gedeelte van de asperges en snijd deze in stukken. Blancheer de tuinerwten en de groene asperges zo’n 3 minuten in het kokende water. Giet de groenten af, spoel ze af met koud water en doe de asperges en erwten bij de courgette.
  5. Verwijder de schil en de pit van de avocado.
  6. Pureer de avocado, het sap van de limoen, de yoghurt, de peterselie en het water tot een dik vloeibare dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Meng de helft van de dressing met de gegaarde groenten.
  8. Leg de groentesalade in een schaal. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op de salade.
  9. Garneer de salade met de gehakte peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart bij.