Ingredi├źnten

  • 100 gram kokosschaafsel
  • 100 gram suiker
  • 150 gram blauwe bessen
  • 500 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 100 ml water
  • 3 el honing

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 70 g
Energie 188 kcal / 790 kJ
Eiwitten 3 g

 

Bereidingswijze

  1. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Kook het water en de suiker tot een siroop. Giet deze over de blauwe bessen en laat afkoelen.
  3. Roer de yoghurt los en meng de siroop met de bessen en de honing erdoorheen.
  4. Schenk het mengsel in het bakblik, en strooi het kokosschaafsel over het yoghurtmengsel. Dek het af en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
  5. Neem de frozen yoghurt uit de vriezer en snijd deze in blokken. Wikkel de blokken in bakpapier en bewaar in een afgesloten bak in de vriezer.

Serveertip: Laat voor het serveren de frozen yoghurt heel even ontdooien.

Maximaal 6 maanden in de vriezer te bewaren