Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 1 teentje knoflook;
  • 1/3 komkommer;
  • 1/3 gram rode paprika;
  • 2 tl Worcestersaus;
  • 1 tl Tabasco;
  • 200 gram tomaat;
  • 1 sjalotje, gesnipperd;
  • 1 velletje witte gelatine.
Voedingswaarde per 100 gram
1 portie is ongeveer 200 gram
Energie 25 kcal / 104 kJ
Eiwitten 1,2 g

Gazpacho

Dit frisse, pittig koud soepje is uitermate geschikt voor mensen die warme soepen en maaltijden niet goed verdragen. Er kan naar eigen inzicht gevarieerd worden met de hoeveelheid tabasco om zo het gerechtje pittiger of juist minder pittig te maken. De pittigheid kan andere, onprettige smaken wegnemen.

Bereidingswijze

  1. Leg het velletje gelatine in wat water om te laten weken;
  2. Meng alles in een blender, keukenmachine of met een staafmixer tot de gewenste dikte (evt met een beetje water). Naar smaak kan zout, peper of extra tabasco worden toegevoegd;
  3. Verwarm een klein gedeelte van de gazpacho in een pannetje;
  4. Voeg de gelatine toe en laat het helemaal oplossen;
  5. Doe alles terug in de blender en meng alles nog een keer goed;
  6. Serveer de soep koud.

Tip: Als u wat over heeft kunt u het ook invriezen! Liever een smoothie? Voeg 100 ml yoghurt toe en u heeft een heerlijke hartige smoothie!