Ingrediënten

  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram, dubbel geconcentreerd
  • 5 lepels pasta fusilli tricolore, ongekookt
  • 100 gram gesneden soepgroenten
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes, rund of groente
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 480 gram
Energie 42 kcal / 176 kJ
Eiwitten 2,5 g

Bereidingswijze

  1. Breng de helft van het water aan de kook.

  2. Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, soepgroenten, tomatenblokjes en uienblokjes toe.
  3. Even goed door laten koken.
  4. Ondertussen de fusilli in kokend water met olie al dente koken (apart water gebruiken).
  5. Voeg de fusilli toe aan de soep.
  6. De soep terug laten koelen naar +/- 60 graden.
  7. Voeg de geklopte eieren toe. Goed roeren tijdens het toevoegen i.v.m. klontervorming. Hiermee bindt u de soep.
  8. Rest van het water stapsgewijs toevoegen tot de gewenste dikte en hoeveelheid.
  9. Serveer met een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas