Ingrediënten
- 1 blikje tomatenpuree à 70 gram, dubbel geconcentreerd
- 5 lepels pasta fusilli tricolore, ongekookt
- 100 gram gesneden soepgroenten
- 4 tomaten in blokjes gesneden
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes, rund of groente
- 3 eieren
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas
Voedingswaarde per 100 g |
|
Een portie is ongeveer 480 gram | |
Energie | 42 kcal / 176 kJ |
Eiwitten | 2,5 g |
Bereidingswijze
Breng de helft van het water aan de kook.
- Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, soepgroenten, tomatenblokjes en uienblokjes toe.
- Even goed door laten koken.
- Ondertussen de fusilli in kokend water met olie al dente koken (apart water gebruiken).
- Voeg de fusilli toe aan de soep.
- De soep terug laten koelen naar +/- 60 graden.
- Voeg de geklopte eieren toe. Goed roeren tijdens het toevoegen i.v.m. klontervorming. Hiermee bindt u de soep.
- Rest van het water stapsgewijs toevoegen tot de gewenste dikte en hoeveelheid.
- Serveer met een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas