Ingrediënten

  • 1 knolselderij, in plakken of in blokjes
  • 800 gram geschilde aardappels in blokjes
  • Voor de saus

  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels bloem
  • 500 ml warme melk
  • 200 gram gorgonzola

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 575 gr
Energie 107 kcal / 449 kJ
Eiwitten 3,6 g

Bereidingswijze

potatoes

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de knolselderij en aardappel bijna helemaal gaar in 10 à 12 minuten. In de oven garen de knolselderij en aardappel nog iets na.
  3. Maak ondertussen de saus door 50 gram boter in een pannetje of steelpan met dikke bodem te smelten. Voeg de bloem al roerende toe en laat even gaar worden. Voeg dan scheutje voor scheutje de warme melk terwijl u blijft roeren.
  4. Verbrokkel de kaas in de saus.
  5. Vet een ovenschaal in en doe daar de knolselderij en aardappel door elkaar heen in.
  6. Giet de saus er overheen. Zet het in de oven tot dat de gegratineerde knolselderij met aardappel in gorgonzolasaus-schotel begint te kleuren. Dit duurt ongeveer een kwartier.