- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Gegrilde peer met citroen-yoghurt

Ingrediënten

  • 4 peren (conference of doyenne)
  • 1 citroen
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 1 el honing
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram pistachenoten
  • 4 amandelkoekjes

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 150 g
Energie 121 kcal / 508 kJ
Eiwitten 2,7 g

 

Bereidingswijze

  1. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis met een lepel.
  2. Rasp de schil van de citroen en meng deze samen met de kardemom en de honing door de yoghurt.
  3. Hak de pistachenoten en breek de koekjes in grove stukken
  4. Gril de halve peren in de grillpan of op de barbecue totdat ze een mooie grilstreep hebben.
  5. Plaats de halve peren op een bord. Schep er een lepel yoghurt overheen en bestrooi met pistachenoten en de gebroken amandelkoekjes