Ingrediënten

    Voor de gehaktbal

  • 400 gram rundergehakt
  • 4 gekookte eieren
  • 1 ei
  • 30 gram paneermeel
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 10 gram bloem
  • Een snufje nootmuskaat
  • 10 ml olie om te bakken.
  • Zout en peper
  • [/fusion_li_item]

    Voor de aardappelpuree

  • 750 gram aardappels (kruimig)
  • 150 ml volle melk
  • 30 gram roomboter
  • [/fusion_li_item]

    Voor de gegratineerde broccoli

  • 600 gram broccoli
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • [/fusion_li_item]

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 600 g
Energie 151 kcal / 635 kJ
Eiwitten 8 g

 

Bereidingswijze

De gehaktbal:

  1. Kook 4 eieren in 7 minuten hardgekookt.
  2. Meng het rundergehakt met het ongekookte ei, het paneermeel, de Italiaanse kruiden, de knoflook, de nootmuskaat en een snufje peper en zout tot een egaal mengsel.
  3. Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke porties en plet deze tot een dikte van ongeveer 5 mm.
  4. Haal hierna de gekookte eieren door de bloem.
  5. Leg het bebloemde ei op het gehakt en pak de eieren in met het gehakt.
  6. Bak de gehaktballen in een pan met een scheutje olie goudbruin in ongeveer 10 minuten.

De aardappelpuree

  1. Schil de aardappels, halveer en kook ze gaar.
  2. Giet de aardappels af en laat deze goed uitstomen.
  3. Verwarm de melk en roomboter in een pannetje tot de boter gesmolten is.
  4. Pureer de aardappels samen met de melk en boter tot een gladde puree.

De gegratineerde broccoli

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de broccoli beetgaar, giet deze af en doe in een ovenschaal.
  3. Verdeel de oude kaas over de broccoli en gratineer deze in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Serveer de gevulde gehaktbal samen met de aardappelpuree en de gegratineerde broccoli.