Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 4 gekookte eieren
- 1 ei
- 30 gram paneermeel
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 10 gram bloem
- Een snufje nootmuskaat
- 10 ml olie om te bakken.
- Zout en peper
[/fusion_li_item]
- 750 gram aardappels (kruimig)
- 150 ml volle melk
- 30 gram roomboter
[/fusion_li_item]
- 600 gram broccoli
- 100 gram oude kaas (geraspt)
[/fusion_li_item]
Voor de gehaktbal
Voor de aardappelpuree
Voor de gegratineerde broccoli
Voedingswaarde per 100 g |
|
1 portie is ongeveer 600 g | |
Energie | 151 kcal / 635 kJ |
Eiwitten | 8 g |
Bereidingswijze
De gehaktbal:
- Kook 4 eieren in 7 minuten hardgekookt.
- Meng het rundergehakt met het ongekookte ei, het paneermeel, de Italiaanse kruiden, de knoflook, de nootmuskaat en een snufje peper en zout tot een egaal mengsel.
- Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke porties en plet deze tot een dikte van ongeveer 5 mm.
- Haal hierna de gekookte eieren door de bloem.
- Leg het bebloemde ei op het gehakt en pak de eieren in met het gehakt.
- Bak de gehaktballen in een pan met een scheutje olie goudbruin in ongeveer 10 minuten.
De aardappelpuree
- Schil de aardappels, halveer en kook ze gaar.
- Giet de aardappels af en laat deze goed uitstomen.
- Verwarm de melk en roomboter in een pannetje tot de boter gesmolten is.
- Pureer de aardappels samen met de melk en boter tot een gladde puree.
De gegratineerde broccoli
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de broccoli beetgaar, giet deze af en doe in een ovenschaal.
- Verdeel de oude kaas over de broccoli en gratineer deze in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Serveer de gevulde gehaktbal samen met de aardappelpuree en de gegratineerde broccoli.