- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Gemarineerde kipspiezen met komkommer-dillesalade

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 60 ml citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 gram bladspinazie
  • 2 el verse dille (gehakt)
  • 80 ml Griekse yoghurt
  • 4 volkorenwraps

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 300 g
Energie 127 kcal / 533 kJ
Eiwitten 10,5 g

 

Bereidingswijze

  1. Meng de kipfilet met de gedroogde specerijen, de knoflook, 2 el citroensap en 1 el olijfolie. Doe de kipfilet aan satéprikkers
  2. Verwarm een grill of koekenpan en bak de kipspiezen ongeveer 4 minuten aan iedere zijde.
  3. Meng de komkommer, de rode ui, de verse bladspinazie, de verse dille, het overige citroensap en de overige olijfolie in een kom.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en serveer met de kipspiezen, een volkorenwrap en wat Griekse yoghurt.