Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje groente bouillon
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 750 ml water
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • takje peterselie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 350 ml 
Energie 98 kcal / 412 kJ
Eiwitten 1,7 g

 

Bereidingswijze

  1. Bloemkool Voeding en Kanker InfoMaak de bloemkool schoon en rooster de roosjes met de olijfolie in de oven op 200 graden hete lucht 20 minuten.
  2. Doe wat olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kurkuma, komijn en koriander aan de olie toe.
  3. Vervolgens kan de geroosterde bloemkool erbij en bak nog heel even mee.
  4. Doe nu het water, kokosmelk en bouillonblokje in de pan erbij.
  5. Laat de soep 10 minuten aan de kook.
  6. Maak de soep met de staafmixer of blender helemaal glad.
  7. Schenk de soep in een kom en maak af met de cashewnootjes en peterselie.

Maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast