Ingrediënten

  • 800 gram zoete aardappel
  • 4 stukken zalmfilet
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel gemberplakjes (potje ingemaakte gember)
  • 1 eetlepel verse tuinkruiden naar keuze

Limoensaus (optioneel)

  • 500 ml kokosroom
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1,5 eetlepels limoensap
  • 1,5 eetlepels honing
  • peper en zout

Gestoomde zalm met zoete aardappelpuree

Voedingswaarde per 100 gram
Een portie is ongeveer 386 gram
Energie 131 kcal / 550 kJ
Eiwitten 8,6 gram

Limoensaus (optioneel)

Voedingswaarde per 100 gram
Een portie is ongeveer 25 gram
Energie 160 kcal / 672 kJ
Eiwitten 1,7 gram

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven op 180 graden en pof de hele zoete aardappels in schil 1,5 uur tot ze gaar zijn.

  2. Nadat de zoete aardappel gepoft trek de schil de schil van de aardappel.
  3. Pureer de aardappel samen met de gemberplakjes en breng op smaak met peper en zout. Maak de puree eventueel dunner naar wens met water of melk.
  4. Snij drie inkepingen in de huid van de zalm en leg ze in de stoommand.
  5. Stoom ze boven een pan met water voor ongeveer 6 minuten gaar.

Voor de limoensaus (optioneel)

  1. Verhit een pan op matig vuur en bak de gember, knoflook, limoenrasp en citroengras kort aan.
  2. Giet de kokosroom erop en hou ongeveer 30 minuten tegen de kook aan.
  3. Als de saus de juiste dikte heeft: maak af met de limoensap, vissaus, honing, peper en zeezout.