Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 140 gram kikkererwten uit blik of pot, uitgelekt
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2-3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 75 gram maïs uit blik of pot, uitgelekt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 575 gram
Energie 51 kcal / 214 kJ
Eiwitten 2,5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Lepel met een kleine lepel de kern van de courgette eruit.
  3. Kook de courgette beetgaar in een pannetje met water en een snufje zout.
  4. Spoel de courgette met koud water. Leg de courgettes in een ovenschaal.
  5. Meng de kikkererwten, maïs en peterselie met de tomatenblokjes.
  6. Vul de courgette met het mengsel.
  7. Garneer als laatste af met twee lepels crème fraiche
  8. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
  9. Bak de courgette ongeveer 8 minuten in de oven.

 Bewaaradvies: Bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.