Ingrediënten

  • 4 bladerdeegplakjes
  • 100 gram paddestoelen of champignons
  • een klontje roomboter
  • 3 tomaten
  • 100 gram doperwten
  • 6 eieren
  • peper en zout
  • 4 eetlepels geraspte kaas

Voedingswaarde per 100 gram

1 portie is ongeveer 229 gram
Energie 183 kcal / 765 kJ
Eiwitten 7,2 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden op de bakstand.

  1. Bekleed ”eenpersoons” bakvormpjes van ongeveer 10 cm doorsnee met bladerdeeg plakken. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
  2. Snij de champignons in kwarten en bak deze kort aan in een pan met roomboter.
  3. Vul de bakvormpjes met plakjes tomaat, gebakken champignons en uitgelekte doperwten.
  4. Breek de eieren en roer deze los met een snufje peper en zout.
  5. Giet het eiermengsel vervolgens op de vulling in de vormpjes.
  6. Bak de eiertaarten in de oven. Bestrooi de taartjes na 10 minuten met de geraspte kaas. Laat ze nog 5-10 minuten verder bakken in de oven.