Ingrediënten

Voor 5 personen

  • 1 liter water;
  • 500 gram groene kool;
  • 300 ml kookroom;
  • 2 eieren;
  • 2 1/2 bouillonblokjes, verkruimeld;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 2 teentjes knoflook.
Voedingswaarde per 100 gram
1 portie is ongeveer 200 gram
Energie 62 kcal / 258 kJ
Eiwitten 2,0 g

Groene kool soep

Dit soepje is lekker zacht door de room, Mocht u nou niet zo’n zin hebben in kool, dan kan deze soep met allerlei verschillende soorten groenten gemaakt worden.

Bereidingswijze

  1. Snijd de groene kool in repen;
  2. Snijd de knoflook fijn en fruit deze vervolgens licht aan in de olijfolie;
  3. Blus de knoflook af met het water en voeg de bouillonpoeder toe;
  4. Voeg de kool toe en laat het geheel 10 minuten koken;
  5. Voeg de kookroom toe en haal de soep van het vuur om iets af te laten koelen;
  6. Wanneer de soep iets is afgekoeld kunnen de twee eieren, losgeklopt, rustig toegevoegd worden. Zorg ervoor dat er constant geroerd wordt zodat de eieren niet gaan klonteren;

Serveer de soep warm.

Tip: Indien u een grotere hoeveelheid maakt, kunt u deze soep goed per portie invriezen.