Ingrediënten
Voor 5 porties van 100 gram
- 1 teentje knoflook;
- 1/3 gesschilde komkommer;
- 1/3 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten;
- 2 theelepels Worcestersaus;
- 200 gram tomaten;
- 100 gram volle yoghurt, Griekse yoghurt of hangop;
- 1 velletje witte gelatine
- 5 eetlepels Brinta
Voedingswaarde per 100 gram | |
---|---|
Energie | 59 kcal / 248 kJ |
Eiwitten | 2,6 g |
Hartig tomatenijs
Dit koude, hartige gerechtje is ideaal voor mensen die (eventueel door smaakverandering) een voorkeur hebben voor hartige/pittige gerechtjes. Het kan als ontbijt gebruikt worden maar is ook prima geschikt voor tussendoor.
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten in de blender behalve de yoghurt, gelatine en Brinta;
- Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout;
- Verwarm een klein deel van de massa in een steelpan;
- Laat ondertussen de gelatine weken in ruim water;
- Wanneer de gelatine zacht is geworden kan deze worden toegevoegd aan de verwarmde massa;
- Roer het warme mengsel door het koude mengsel en voeg als laatste de yoghurt en Brinta toe;
- Vul daarna de ijsvormpjes af of doe het mengsel in een plastic bakje en plaats het in de vriezer.