Ingrediënten

Voor 5 porties van 100 gram

  • 1 teentje knoflook;
  • 1/3 gesschilde komkommer;
  • 1/3 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten;
  • 2 theelepels Worcestersaus;
  • 200 gram tomaten;
  • 100 gram volle yoghurt, Griekse yoghurt of hangop;
  • 1 velletje witte gelatine
  • 5 eetlepels Brinta
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 59 kcal / 248 kJ
Eiwitten 2,6 g

Hartig-tomaten-ijsje_Voeding-en-kanker-info_Recepten

Hartig tomatenijs

Dit koude, hartige gerechtje is ideaal voor mensen die (eventueel door smaakverandering) een voorkeur hebben voor hartige/pittige gerechtjes. Het kan als ontbijt gebruikt worden maar is ook prima geschikt voor tussendoor.

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten in de blender behalve de yoghurt, gelatine en Brinta;
  2. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout;
  3. Verwarm een klein deel van de massa in een steelpan;
  4. Laat ondertussen de gelatine weken in ruim water;
  5. Wanneer de gelatine zacht is geworden kan deze worden toegevoegd aan de verwarmde massa;
  6. Roer het warme mengsel door het koude mengsel en voeg als laatste de yoghurt en Brinta toe;
  7. Vul daarna de ijsvormpjes af of doe het mengsel in een plastic bakje en plaats het in de vriezer.