Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 60 gram koude roomboter
  • 4 kleine appels
  • 80 gram bramen (diepvries)
  • 4 theelepels honing
  • 4 theelepels speculaaskruiden of kaneel

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 165 g
Energie 169 kcal / 710 kJ
Eiwitten 2 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes en doe deze in een mengkom, roer de speculaaskruiden (of kaneel) erdoorheen.
  3. Voeg als laatste de bramen toe, meng het nogmaals en schep het mengsel in een ovenschaal.
  4. Neem een aparte mengkom en doe hier de havermout, honing en roomboter in.Kneed dit tot een stevig mengsel, maak er vervolgens een ‘dekseltje’ van en leg deze over het appel en bramen mengsel.
  5. Bak de havermout-fruit crumble circa 15 minuten in de oven.

 

Serveertip: serveer het met een lepel Griekse yoghurt of ongezoete slagroom.