Ingrediënten

  • 400 gram havermout
  • 3 bananen
  • 400 gram ongezouten notenmix
  • 500 gram water
  • 40 gram lijnzaad
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje zout

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 230 g
Energie 262 kcal / 1100 kJ
Eiwitten 9,4 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan fijn met een vork.
  3. Doe de rest van de ingrediënten bij de geprakte banaan en meng alles goed door elkaar.
  4. Laat het mengsel 10 minuutjes staan zodat de massa stevig wordt.
  5. Kneed alles nog een keer door elkaar en verdeel het deeg in een spring of cakevorm.
  6. Plaats de havermouttaart in de oven en bak hem gaar in ongeveer 60 minuten.