Ingrediënten

  • een halve venkel
  • een halve courgette
  • 1 rode ui
  • 300 gram krieltjes
  • 2 stukken heilbot
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 8 cherrytomaatjes
  • een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels vloeibaar margarine
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • klein stukje komkommer
  • 1 teentje knoflook

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 500 g
Energie 95 kcal / 399 kJ
Eiwitten 5,4 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in maantjes, de rode ui in ringen en de cherrytomaatjes door de helft.

  2. Snijd de venkel steeds in de lengte doormidden tot je 8 gelijke plakken hebt.
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie en gril de venkel mooi lichtbruin en bestrooi met wat zout en peper.
  4. Haal de venkel uit de pan en grill ook de courgette en rode ui met wat zout en peper mooi bruin.
  5. Haal de courgette en rode ui uit de pan, voeg de roomboter toe en bak de krieltjes krokant.
  6. Verwarm vervolgens de venkel, courgette, rode ui en cherrytomaatjes nog even mee.
  7. Snijd de rozemarijn fijn.
  8. Besprenkel citroensap over de heilbot en bestrooi ook met rozemarijn, zout en peper.
  9. Bak de heilbot in de roomboter.
  10. Snij de komkommer in blokjes. Meng de komkommer blokjes met de geplette knoflook en Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Leg de gegrilde groente op bord. Dresseer hierop de heilbot met het yoghurt sausje.