Ingrediënten

  • een halve flespompoen
  • 3 eetlepels sesampasta (Tahini)
  • een halve theelepel zout
  • 1 theelepel komijn, gemalen
  • 1 theelepel kaneel, gemalen
  • 1 teen knoflook
  • een halve citroen
  • 2 sneetjes speltbrood

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 325 g
Energie 90 kcal / 378 kJ
Eiwitten 3,5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in 4 gelijke stukken en rooster 25 minuten in de oven.
  3. Laat de pompoen iets afkoelen en verwijder de schil en pitten.
  4. Doe het geroosterde vruchtvlees met de rest van de ingrediënten (behalve het brood) in een blender of pureer het met een staafmixer.
  5. Rooster het brood in de broodrooster en beleg met de hummus van pompoen.