Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 1 eetl balsamicoazijn
  • zout, peper
  • 250 gram kabeljauw

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 120 g
Energie 91 kcal / 382 kJ
Eiwitten 12,3 g

Bereidingswijze

  1. kabeljauwfilet-met-groente_kleinVerwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes. Snij de tomaten in blokjes.
  4. Verhit de olie in de koekenpan. Fruit hierin het sjalotje en de knoflook ongeveer 2 minuten.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en fruit die aan. Voeg de blokjes tomaat toe en doe de tijm erbij. Laat het mengsel 10 minuten zacht koken.
  6. Roer de kappertjes, olijven, basilicum en balsamicoazijn door de saus.
  7. Maak de saus op smaak met zout en peper.

Bereiding

  1. Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg deze in de ovenschaal.
  2. Giet de saus over de vis en zet de schaal ongeveer 20 – 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de vis. U kunt even in de vis prikken om te zien of deze gaar is.