Ingrediënten

  • 1/5 winterpeen
  • 1/4 prei
  • 1/2 stronk bleekselderij
  • 2 kerstomaten
  • 5 blaadjes salie (vers of gedroogd)
  • 1 kabeljauwfilet (vers of ingevroren)1 theelepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn
  • een snufje peper en zout

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 235 gram
Energie 71 kcal / 297kJ
Eiwitten 11,1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de groentes in kleine schijfjes van +/- 5 mm, pluk de bladeren salie en halveer de kerstomaten.

  2. Leg een stuk aluminiumfolie op de keukentafel ter grootte van 30cm bij 40 cm en vet het in met olijfolie.
  3. Leg als eerste de groenten op de aluminium folie.
  4. Plaats hierop de kabeljauwfilet, beleg met blaadjes salie en een snufje peper en zout.
  5. Vouw nu de punten iets naar binnen en schenk hierop de witte wijn. Sluit hierna het pakketje helemaal door de punten naar boven dicht te vouwen.
  6. Plaats de ‘’en Papillotte’’ in de oven op 200 graden, het is gaar na ongeveer 12 minuten.
  7. Serveer de ‘’en Papillotte’’ bij voorkeur nog dichtgevouwen op bord of schaal en open de papillotte vlak voor consumptie. Zo blijven de geur en smaak het langst bewaard.