Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 450 gram kalkoenfilet
  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 1 knoflook teem
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • snufje zout
  • olijfolie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 290 g
Energie 104 kcal / 433 kJ
Eiwitten 11,6 g

 

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en snijd er een kwart af.
  2. Rasp de kwarten van de courgettes fijn met een handrasp en knijp uit in een handdoek totdat deze droog is.
  3. Rooster de volkorenboterham en doe hem in een keukenmachine, maal het helemaal fijn .
  4. Doe de kalkoenfilet in de keukenmachine en voeg hierbij de helft van de knoflook, de helft van de rode ui in blokjes, 2 eetlepels olie en de helft van het zout aan toe en maal dit tot een grof mengsel.
  5. Doe het mengsel in een kom en kneed tot 4 burgers.
  6. Snijd de overige courgette met een kaasschaaf in brede linten en de overige ui in blokjes. Bak vervolgens kort aan in de bakpan in olijfolie.
  7. Snijd het overgebleven teentje knoflook fijn en meng met de Griekse yoghurt, breng op smaak met zout.
  8. Schep de gebakken groentes op de 4 borden en leg hier de burgers hier op.
  9. Maak af met de yoghurtsaus.

Maximaal 3 dagen in de koelkast te bewaren.