Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 80 gram gemberwortel
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 500 gram kippendijen
  • 4 el zwarte olijven zonder pit
  • Zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 250 g
Energie 185 kcal / 777 kJ
Eiwitten 13 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in ringen.
  2. Schil de gemberwortel en snijd hem in plakjes.
  3. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  4. Halveer twee sinaasappels en de citroen en pers het sap eruit. Snijd de andere sinaasappel in partjes.
  5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen rondom goudbruin.
  6. Breng de kippendijen op smaak met peper en zout, voeg alle ingrediënten toe behalve de olijven en de sinaasappelpartjes en stoof de kip gaar op laag vuur in ongeveer 30 minuten.
  7. Neem de deksel van pan en kook de saus op hoog vuur in.
  8. Haal de pan van het vuur en schep de olijven en de sinaasappelpartjes erdoorheen en serveer.

 

Serveertip: Deze gestoofde kippendijen zijn lekker met couscous of rijst.