Ingrediënten

  • 400 g penne volkorenpasta
  • 400 g kerstomaatjes
  • zout – peper
  • suiker
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 takjes verse tijm
  • olijfolie
  • 4 stevige perziken
  • 2 plakken parmaham
  • 2 kleine blikjes maïs
  • 4 el geraspte pecorino/parmezaanse kaas

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 420 g
Energie 111 kcal / 466 kJ
Eiwitten 4,2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.
  2. Kook de pasta beetgaar in water.
  3. Snijd de kerstomaatjes in 4 partjes. Doe ze in een schaal en meng met een snufje grof zout, peper en suiker. Pluk de tijm en rozemarijn van hun steeltje en voeg deze toe. Meng goed, stort uit op een bakplaat en plaats in de oven tot je klaar bent met de rest van het gerecht.
  4. Giet de pasta af en spoel met koud water. Doe de pasta in een grote kom en meng met een klein beetje olijfolie zodat de pasta niet gaat plakken.
  5. Was de perziken, haal de pit eruit en snijd in niet al te kleine partjes. Bak de perziken kort in een pan met een scheutje olijfolie tot ze lichtbruin gekleurd zijn en doe ze bij de pasta.
  6. Snijd de parmaham in reepjes. Doe deze samen met de maïs bij de pasta en meng goed. Roer er ten slotte de kerstomaatjes door. Voeg naar smaak peper toe. Bestrooi met Pecorinokaas.