Ingrediënten

  • 8 eetlepels water
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit)
  • 2 eetlepels honing
  • 6 grote eetlepels amandelolie (let op: moet geschikt zijn voor consumptie)
  • 800 ml (amandel) melk
  • kaneel

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 250 ml
Energie 120 kcal / 504 kJ
Eiwitten 0,3 g

Bereidingswijze

  1. Breng het water met de kurkuma aan de kook in een melkpannetje. Kook dit 8 minuten tot een pasta.
  2. In een ander pannetje brengt u de melk en de amandelolie aan de kook. Zodra het kookt haalt u het van het vuur.
  3. Meng de inhoud van de twee pannen door elkaar. Voeg honing toe naar smaak.
  4. Laat het mengsel afkoelen.
  5. Strooi kaneel om te garneren. Voeg eventueel ijsklontjes toe voor extra frisheid.

Ook lekker warm te drinken.

 Bewaaradvies: Bewaar vers maximaal 3 dagen in de koelkast