- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Limoenrijst met gepocheerde kip

Ingrediënten

  • 200 gram basmatirijst
  • 2 limoenen (de schil geraspt en uitgeperst)
  • 4 kipfilets
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 stengel citroengras
  • 4 limoenblaadjes
  • 3 stuks paksoi
  • 200 gram peultjes
  • een handje verse koriander (gehakt)

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 500 g
Energie 118 kcal / 494 kJ
Eiwitten 9,9 g

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst met ongeveer een halve liter water, het sap van de limoenen en een snufje zout in een pan. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat de rijst ca. 10 minuten zachtjes doorkoken tot het water is opgenomen.
  2. Haal de pan van het vuur en laat de rijst met de deksel op de pan droogstomen.
  3. Doe de kipfilet, de kokosmelk en de kippenbouillon in een pan. Zorg dat de kipfilet helemaal onderstaat. Voeg het limoengras en de limoenblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Pocheer de kipfilet zo’n 8-12 minuten tot hij gaar is. Voeg de paksoi en de peultjes toe en kook nog 2 minuten verder.
  4. Roer de rijst los met een vork en roer hierdoor de geraspte limoenschil en de gehakte koriander.
  5. Haal de kip uit de pan en snijd deze in plakken. Verdeel de rijst, groenten, de kipfilet en een paar lepels van het pocheervocht over 4 kommen en garneer met koriander en limoen.

Bewaaradvies: maximaal 3 dagen in de koelkast.