Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 grote fijngesneden ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 kleine winterwortels in kleine stukjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 600 gram linzen (Du puy of Castellucio)
  • ongeveer 500 ml groentebouillon
  • 500 gram grote of kastanjechampignons
  • 2 rode paprika’s
  • peper
  • handje fijngesneden peterselie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 500 g
Energie 58 kcal / 243 kJ
Eiwitten 3,9 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan. Fruit hierin de ui. Voeg knoflook, wortel en bleekselderij toe en fruit nog even aan. Voeg vervolgens de linzen toe en giet hier de bouillon bij. Laat zachtjes koken. De linzen zijn in ongeveer een half uurtje gaar.
  2. Verwarm in een andere pan een scheutje olijfolie. Bak hierin de champignons en voeg de paprika toe. Bak deze mee.
  3. Meng de inhoud van beide pannen als de linzen gaar zijn.
  4. Controleer op smaak en voeg zo nodig wat zwarte peper toe.
  5. Garneer met een handje fijn gesneden peterselie.