Ingrediënten

  • 200 gram groene of puy-linzen
  • 100 gram veldsla
  • 100 gram roodlof (of witlof)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 prei
  • 1 el grove mosterd
  • 1 citroen
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 6 takjes salie
  • 4 el olijfolie
  • 200 gram oude kaas
  • 75 gram pompoenpitten

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 225 g
Energie 245 kcal / 1025 kJ
Eiwitten 10,9 g

Bereidingswijze

  1. Was de prei en snijd hem in zeer dunne ringen. Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot samen met de prei en de geperste knoflook.
  2. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Meng in een kom de mosterd samen met het sap en de rasp van de citroen, de wijnazijn, de honing en een scheut olijfolie tot een dressing. Hak de salie zeer fijn en roer deze er ook doorheen. Voeg de dressing bij de nog warme linzen en meng alles goed door elkaar.
  4. Snijd of brokkel de oude kaas in stukken.
  5. Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten totdat ze bruin zijn.
  6. Meng de gemarineerde linzen met de veldsla en roodlof.
  7. Serveer de salade in kommen en garneer met de oude kaas en pompoenpitten.

Bewaaradvies: maximaal drie dagen in de koelkast.