- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Makkelijke linzentortilla’s met zonnebloemolie

Ingrediënten

  • 150 gram linzen
  • 300 ml water
  • Zout en peper
  • 1 el zonnebloemolie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 120 g
Energie 136 kcal / 571 kJ
Eiwitten 7,7 g

 

Bereidingswijze

  1. Spoel de linzen goed af en week ze voor minimaal 4 uur in water.
  2. Draai de linzen samen met het water glad in een keukenmachine. Het beslag moet ongeveer de dikte hebben van een pannenkoekenbeslag. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Doe een deel van het linzenbeslag in de pan en verspreid het met een lepel of spatel tot een cirkel ter grootte van een tortilla (niet te dun)
  4. Bak de tortilla tot de bovenkant begint te stollen en draai hem dan voorzichtig om.
  5. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

Serveertip:

Serveer deze tortilla’s tijdens het diner of lunch gevuld met bonen, kip en gebakken groenten, salade, houmous of guacamole.